DNY VĚDY A TECHNIKY V PLZNI 12. - 17. 9. 2011
RSS  

Studium na Západočeské univerzitě v Plzni

Pořadatel:Informační a poradenské centrum ZČU
Místo:náměstí Republiky
Vhodné pro:mládež
Termíny:
  • 16.09. 09:00-18:00
  • 17.09. 10:00-18:00

Západočeskou univerzitu v Plzni tvoří dnes osm fakult a Ústav umění a designu. Na univerzitě studuje devatenáct tisíc studentů zvolený studijní program s různým zaměřením od technického až po humanitní.

Studium na fakultách ZČU upravují vnitřní předpisy. Systém studia zcela vyhovuje podmínkám ECTS, protože ZČU jako jedna z nejmladších univerzit v České republice zavedla krátce po svém vzniku kreditní systém studia. Ten umožňuje studentovi do jisté míry samostatně rozhodovat o své studijní zátěži, volit rytmus i obsah svého studia, prohlubovat zvolený obor studia, ale i rozšiřovat svoji specializaci a využívat možnosti studia předmětů, které nabízejí všechny fakulty ZČU. Všechny předměty jsou ohodnoceny určitým počtem kreditů, které vyjadřují míru náročnosti předmětu.

Absolvování studia je podmíněno ziskem předepsaného počtu kreditů v předmětech povinných, povinně volitelných, výběrových. Nabídka výběrových předmětů sdružených do tematických oblastí dává možnost studia certifikátových programů, jejichž absolvováním získá student kromě diplomu v původně vybraném oboru jestě certifikát. Splněním podmínky převoditelnosti kreditů v rámci ECTS jsou zároveň splněny podmínky pro možnost studia v cizině. ZČU byla udělena akreditace Evropské federace inženýrských asociací FEANI pro přiznání titulu EUR ING absolventům technických fakult.