Dřevo, kovy, plastíky na katedře techniky

Pořadatel:Katedra technické výchovy, ZČU
Místo:
Vhodné pro:všechny věkové kategorie
Termíny:

    Expozice katedry technické výchovy (KAT) zasahuje do několika zajímavých technických oblastí. Účastníci Dnů vědy a techniky se dozvědí něco o výrobě a technologii plastů aplikované na konkrétní využití v automobilovém průmyslu. Tuto část expozice zajišťuje katedra ve spolupráci s firmou Okula Nýrsko.

    Další část expozice je věnována zpracování dřeva. V této části uvidíte výrobky studentů KAT, jako například šachovnici nebo originálně pojatý kulečníkový stůl. Pro zájemce bude k dispozici i malá kreativní dílna, kde si návštěvníci budou moci vyrobit zajímavé výrobky z netradičních materiálů. Připravili jsme také malou expozici moderních didaktických pomůcek pro kvalitnější a názornější výuku přírodovědných a technických oborů především na základní škole. Uvidíte a budete si moci vyzkoušet práci se systémem Pasco nebo se stavebnicí robotické ruky LynxMotion.

    Tradičním partnerem katedry technické výchovy v oblasti multimédií je Český rozhlas Plzeň a v oblasti konstrukcí a materiálů firma SDP Kovo. V podání ČRo účastníci a zájemci uvidí práci rozhlasového reportéra nebo úpravu zvuku. SDP Kovo, specialista v oblasti protipovodňových zábran, předvede nejnovější výrobky a technologie v tomto oboru.

    Fotogalerie